Inicio

Les Festes de Corona tornen amb esdeveniments emblemàtics com la Festa de sa Sitja o el Concurs de sofrit pagès

Torna Imprimiu

La Festa de sa Sitja inclou com a novetat la primera Trobada cultural de glossadors de ses quatre illes.


Presentació Festes Corona 2023

La regidora de zona de Santa Agnès de Corona de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Maria Garcia, i la presidenta de l'Associació de Vesins de Corona, Maria Ferrer, han presentat aquest matí a l'Ajuntament el programa de les festes patronals de Santa Agnès, que se celebren del 20 de gener al 26 de febrer.

La regidora ha recordat que després de dos anys sense celebrar-se les festes per mor de la pandèmia es recuperen esdeveniments i celebracions emblemàtiques com ara el Concurs de sofrit pagès o la XIII edició de la Festa de sa Sitja.

Les festes comencen aquest divendres, 20 de gener, amb el concurs de dibuix, xocolatada i festa al CEIP Santa Agnès de Corona. El dissabte, 21 de gener, Santa Agnès celebra el seu dia amb la missa solemne, seguida de processó, ball pagès, desfilada de carros tradicionals i degustació de bunyols. A la tarda, hi haurà una jornada de música a la plaça de l'església amb l'actuació del grup 'Esta me la sé' i un concert a les 20 hores de Joven Dolores, un dels principals atractius del dia, que finalitzarà amb la música de DJ Vázquez.

Diumenge, 22 de gener, el programa acull una jornada per al públic infantil a càrrec de l'Apima de Corona amb els jocs gegants de Jogueroix, tallers, una paella a preu popular i una actuació del mag Dantés.

Dissabte 28 de gener, serà el torn d'una de les cites principals de les festes amb la tercera edició del Concurs de sofrit pagès, que premiarà els tres millors sofrit, el lloc millor decorat i, com a novetat, el millor sofrit d'equips joves (fins a 20 anys) «per animar els més joves a preparar els nostres plats típics», tal com ha explicat Ferrer. La jornada es completarà amb un sofrit pagès a preu popular, a càrrec de l'Associació de Vesins, i l´actuació musical de Doctor Trapero i el DJ Javi Box a partir de les 16 hores.

Prèviament, dijous 26 de gener, l'envelat acollirà un taller gastronòmic sobre l'elaboració del sofrit pagès a càrrec del restaurant Es Rebost de Can Prats.

Festa de sa Sitja

La Festa de sa Sitja de sa Rota d'en Coca és una altra de les activitats destacades d'aquests dies. Enguany celebra la XIII edició i tendrà lloc dies 24, 25 i 26 de febrer. Durant aquestes jornades hi haurà exposició de vehicles clàssics, maquinària agrícola antiga i moderna, eines antigues relacionades amb calç, el carbó i la pega, i una demostració de ferramentes del camp. Durant el cap de setmana també es faran coquetes amb sobrassada i un taller de restauració de paret de pedra seca a càrrec d'en Vicent Palermet.

El primer dia, 24 de febrer, se celebrarà l'encesa del sitja coincidint amb la visita d'escolars, així com la festa pagesa amb la participació de sa Colla de Sant Rafel i torrada de sobrassada.

El segon dia, com a novetats, es farà enquitrà de ginebra, i s'acollirà la primera edició de la Trobada cultural de glossadors de ses quatre illes. A més, tendrà lloc la festa popular 'És de Corona feim Colla' amb ball pagès i cantada tradicional.

Per acabar, amb el tercer dia, es finalitzarà el programa de festes amb una mostra d'artesania tradicional i una paella popular.

Més activitats

El 3 de febrer, es recupera també la tradicional caminada nocturna 'Anem de lluna i mirem-nos sa flor' des de Sant Antoni a Corona i, el 5 de febrer, la Festa de s'Ametlla de Corona amb una caminada pel Pla de Corona, una mostra de productes i tallers de rebosteria d'ametlla, una torrada i actuació musical a càrrec de Flor de Higuera.

El programa també compta amb altres activitats com són la X Cursa popular Flor d'Ametller, la Tirada oficial del VII Recorregut de caça Festes de Corona, la representació de l'obra de teatre 'Matrimoni per medicina' a càrrec del Grup de Teatre des Cubells o els campionats de futbolí, cau i manilla.

La regidora Maria García i la presidenta de l'Associació de Vesins, Maria Ferrer, han animat la població a participar a les festes de Corona i a gaudir de les activitats programades al poble durant aquests dies.

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Programa Festes de Santa Agnès de Corona_2023
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: dimecres, 18 de gener de 2023


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net