Inicio

L'Ajuntament presenta el programa de les Festes de Sant Antoni de 2023

Torna Imprimiu

La SuperFlower, el Concurs Mundial d'Arròs de Matances o la novetat del Sopar de Senalló, entre les activitats més destacades.


Presentació Festes Sant Antoni 2023

Fes clic per descarregar el programa de festes de Sant Antoni 2023.


L'alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, i el regidor de Festes, Miquel Tur, han presentat aquest matí el programa de les Festes de Sant Antoni 2023, que reunirà activitats culturals, esportives i tradicionals per a totes les edats.

El programa, que comença aquest 12 de gener i s'allargarà fins al 25 de febrer, comptarà aquest cap de setmana amb una de les activitats més destacades: la SuperFlower. Enguany com a novetat se celebrarà a la zona de les casetes del Mercat, al Passeig de ses Fonts, i arrencarà a les 12.30 hores amb una jornada que reunirà mercat ambulant hippy, actuacions i sorpreses per als més petits a càrrec d'Acrobati-k. A la tarda continuarà l'ambient flower i finalitzarà amb un concert a les 20 h del grup The Groovy Brothers i els Dj Javi Box i Jordi Cardona.

Com a novetats, per primera vegada s'organitza un sopar de senalló, que tendrà lloc el 16 de gener a les casetes del Mercat del Passeig de ses Fonts per donar la benvinguda a la festivitat de Sant Antoni. També se celebrarà per primera vegada una Festa al Mercat de sa Cooperativa, el 20 de gener, amb torrada de sobrassada amb pa de xeixa i música en viu del grup Solpost Acústic.

«Les festes de Sant Antoni acullen actes culturals, esportius i festius orientats perquè grossos i petits puguin gaudir durant aquests dies festius al poble», ha explicat en Serra, que ha destacat que alguns dels esdeveniments «són molt esperats a l'illa com la festa Flower o el Concurs Mundial d'Arròs de Matances».

Per la seva banda, en Miquel Tur, ha assenyalat que és un programa obert a la participació de tots els vesins i ha convidat tota la població de l'illa «a participar i gaudir de les festes de Sant Antoni amb l'esperit de fer poble».

El dia gros de Sant Antoni, el 17 de gener, començarà a les 12 hores amb la missa solemne, seguida de processó i la tradicional benedicció d'animals, que tendrà lloc davant de l'Ajuntament. Tot seguit, es farà l'amollada de coloms a càrrec del Club Columbòfil Portmany i el ball pagès a càrrec de la Colla Can Bonet. Com a novetat, aquest any hi haurà música en directe a les casetes del Passeig de ses Fonts a partir de les 14 hores.

Les activitats culturals també tendran un gran protagonisme amb la inauguració el 13 de gener de l'exposició 100 anys de poble al Far de ses Coves Blanques, una mostra fotogràfica i commemorativa del centenari de la SD Portmany. A les 20 hores, també se celebrarà una Nit de poesia amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Eivissencs i a càrrec de l'Associació Gastronòmica i Cultural sa Xacota de Portmany a la Bodega Los Gatos.

El dissabte 14 de gener, s'inaugurarà a les 12 hores, en col·laboració amb el Consell d'Eivissa, l'exposició permanent, al Molí d'en Simó, de la col·lecció museogràfica Carmen Tur, conformada per instruments, roba i altres elements de la cultura eivissenca tradicional.

El diumenge, 15 de gener, a les 11 hores, es celebra el Festival de balls, música i cançó popular de la nostra terra, organitzat per sa Colla de Portmany. Al Cine Regio.

A nivell cultural, el programa també inclou l'estrena de l'obra de teatre 'Un embolic, dos embolics, tres embolics' a càrrec del Grup de Teatre de l'Associació de vesins des Molí (29 de gener), les projeccions de pel·lícules del cicle de cinema alternatiu Zinètic i l'acte d'homenatge als dissenyadors gràfics de cartells de discoteca dels anys 80 i 90 a l'illa d'Eivissa, així com la inauguració de l'exposició Poster Disco Collection Pepe Pilot del 25 de febrer.

El programa recupera alguns esdeveniments típics d'aquestes festes, que s'havien suspès els darrers anys per la pandèmia, com ara la caminada nocturna a Santa Agnès de Corona 'Anem de lluna i mirem-nos sa flor' (3 de febrer), la marxa cicloturista des Porquet (5 de febrer) o la paella musical a càrrec de l'Associació Músico-Cultural Retro (5 de febrer).

Entre les activitats principals, també destaca el popular Concurs Mundial d'Arròs de Matances (4 de febrer), que enguany fa el seu desè aniversari, i que ha esdevingut una cita gastronòmica de referència a l'illa. També es dóna continuïtat a la Festa solidària Davall sa Talaia, que es va celebrar per primera vegada el 2020, i que té com a objectiu dinamitzar la zona nord de Sant Antoni. La jornada comptarà amb una caminada per sa Talaia, una festa infantil i una paella solidària, així com actuacions en directe i moltes sorpreses.

A més, també destaca del programa la rua de Carnaval del 21 de febrer, el XIX Guateque Anem de palanca (11 de febrer) o la IV Fira del Disc d'Eivissa (18 i 19 de febrer), amb punts de venda, intercanvi i actuacions en directe.

El programa segueix donant protagonisme a l'esport amb diverses proves com el XXXVIII Trofeu de judo Festes de Sant Antoni, la sortida de marxa nòrdica, la Tirada de bassetja, el Torneig de petanca, el Trofeu de Karate Festes de Sant Antoni, el Motocròs Festes de Sant Antoni, el Trial Festes de Sant Antoni o el Roller Jocs a càrrec d´Eivissa Patina. Com a acte principal, el 28 de gener també se celebrarà, al Cine Regio, la gala de reconeixement als esportistes més destacats del municipi del 2022.

Per iniciar les festes, aquest 12 de gener se celebrarà la festa dels majors, amb música, ball i degustació de bunyols i orelletes al club de jubilats des Clot Marès.

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Programa_Festes Sant Antoni 2023
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: dimarts, 17 de gener de 2023


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net