Inicio

Sant Antoni inicia la instal·lació de pivots automàtics al nucli urbà

Torna Imprimiu

El projecte compta amb un termini d'execució de tres mesos i preveu que s'instal·lin 22 pivots amb sistema d'obertura per comandament a distància.


Projecte pivots automàtics

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha iniciat el projecte de subministrament, instal·lació i servei de manteniment de barreres per a la regulació i el control d'accessos de diferents zones del nucli urbà de Sant Antoni.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Obres Públiques, Joan Torres, ha visitat aquest matí l'inici de les obres d'instal·lació dels pivots automàtics que serviran per regular el trànsit de zones que es troben totalment o parcialment per a vianants, restringint l'accés de vehicles no autoritzats.

El projecte, amb una base de licitació de 249.782, 21 euros i adjudicat per 219,228.40 euros (IVA inclòs), compta amb un termini d'execució de tres mesos i preveu que s'instal·lin 22 pivots amb sistema d'obertura per comandament a distància. Les pilones es posaran als carrers de Vara de Rey, Sant Antoni, Ample, Rossell, Ignasi Riquer, Santa Agnès, Bisbe Torres, Bisbe Cardona, plaça de l'Església i Passeig de ses Fonts. A més, el contracte inclou dos anys de manteniment i revisió cada quatre mesos, així com una partida per a reparacions.

En Joan Torres ha explicat que «el nou sistema de pivots automàtics facilitarà als residents i a les pimes l'accés als seus habitatges i locals. L'accés a empreses de subministrament de productes a establiments de restauració i hotelers es limitarà als horaris definits per l'Ajuntament, d'acord amb les ordenances en vigor, mentre que els serveis municipals i d'emergències hi podran accedir en qualsevol moment del dia sense limitació de franja horària.

L'objectiu d'aquest nou projecte és assolir una mobilitat més sostenible, reduir el trànsit de vehicles, incrementar el trànsit de persones a peu i reactivar comercialment el centre de Sant Antoni, així com millorar la qualitat de l´aire.

Next Generation

Aquesta actuació forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística a Destinació (PSTD) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea ¿ NextGenerationEU.

El projecte del 'PSTD-ACD Ajuntament de Sant Antoni de Portmany 2021', emmarcat dins del 'PSTD Pla de Circularitat de les Illes Balears', va encaminat a la millora, transformació i posada en valor del principal nucli urbà del municipi, englobant-ne nou actuacions al centre urbà i àmbit del pla de paisatge de qualitat.

Data de l'última modificació: dimarts, 29 de novembre de 2022


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net