Inicio

Sant Antoni organitza diverses activitats per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dones

Torna Imprimiu

El programa d'activitats s'inicia el 24 de novembre i finalitza el 2 de desembre.


Programa 25N

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha organitzat, a través de la Regidoria d'Igualtat, un programa d'activitats amb motiu de la celebració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, que es celebra cada 25 de novembre.

El programa comença la setmana que ve amb una recopilació de llibres amb perspectiva de gènere, que estarà disponible del 21 al 25 de novembre a la Biblioteca municipal amb l'objectiu de conscienciar i ampliar coneixements sobre aquesta problemàtica.

El 24 de novembre s'inaugurarà al Far de ses Coves Blanques l'exposició 'Silenciades', formada per obres de nou artistes plàstiques (Violeta Galera, Aida Miró, Flow23, Andrea Wizner, Karol Cañadas, Gador Isern, Lina Redford, Artaldea i La Skimal), que transmetran a través de les seues creacions les seues vivències com a dones i artistes. El dia de la inauguració també comptarà amb un col·loqui de la historiadora de l'art Eugenia Tenenbaum, autora de llibre 'La mirada inquieta: cómo disfrutar el arte com tus propios ojos' (2022), que farà un recorregut històric per la invisibilització de les dones artistes i una revisió de la història de l'art amb perspectiva de gènere. La mostra, comissariada per Lucía Ortín, es podrà visitar fins al 3 de desembre, de dimarts a dissabte, de 17 a 20 hores.

El mateix dijous 24 també s'ha organitzat a l'Espai Jove el taller 'Celos, celos, ¿para què os quiero?', enfocat perquè els participants tenguin l'oportunitat d'identificar situacions relacionades amb la gelosia i disposin d'eines per enfrontar-se a les possibles situacions de control que puguin tenir a la seua vida.

El 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, a les 12 hores, davant de l'Ajuntament de Sant Antoni, es llegirà un manifest contra la violència de gènere amb el compromís de promoure la igualtat de gènere i mostrar un rebuig contundent cap a la violència que pateixen les dones. A més, es repartiran llaços violetes a càrrec dels usuaris de l'Aula de Teràpia municipal.

Per acabar, el 2 de desembre, l'auditori del Centre Cultural Cervantes acollirà a les 17.30 h el contacontes 'De cenicientos i otros cuentos' a càrrec de la narradora Maritza Caballero. La història està inspirada en els contes de tradició oral i es parla de la trobada i de la necessitat de sentir-nos i tractar-nos com a iguals des del respecte mutu.

D'altra banda, també a l'auditori del Centre Cultural Cervantes, el CEPA Sant Antoni organitza el 24 de novembre la xerrada 'Cultura de la violació i masculinitat', a càrrec del psicòleg Enrique Sánchez, i el 25 de novembre, el conte monòleg 'Després del colorín colorado', de Gracia Morales, a càrrec de Vicky Roldán.

Data de l'última modificació: divendres, 18 de novembre de 2022


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net