Inicio

Sant Rafel celebra durant l'octubre les festes patronals

Torna Imprimiu

El programa recupera el festival Octubrefest i inclou un concert del grup eivissenc Joven Dolores per al dia gros de la localitat.


Festes Sant Rafel 2022

Aquest més d'octubre torna a acollir les festes patronals de Sant Rafel, que se celebraran fins a l'1 de novembre i que inclouen activitats musicals, culturals, infantils i esportives.

El programa d'activitats, elaborat en col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i associacions i entitats de Sant Rafel, recupera actes típics d'aquestes festes com ara l'Octubrefest, i presenta com a novetat la primera Fira Artesanal i Rural de Sant Rafel, que comptarà amb productes tradicionals, exposició de maquinària agrícola i races autòctones, i una paella popular i música amb vermut a 45 rpm.

El pregó de les festes d'enguany el farà el catedràtic i escriptor Joan Cardona Torres, en Joan des Pou, en un acte en el qual també es lliurarà el Premi Forca de Fang i que tendrà lloc el 14 d'octubre a les vuit de la tarda a l'envelat de festes.

El dia gros de Sant Rafel, el 24 d'octubre, iniciarà les celebracions a les dotze i mitja del migdia, amb els actes tradicionals de la missa, seguida de la processó i una actuació de ball pagès a càrrec de sa Colla de Sant Rafel. Ja de tarda, la jornada continuarà amb una actuació del grup Petit Comitè i el lliurament de premis dels campionats de jocs de taula, i finalitzarà a les nou de la nit amb el concert del grup eivissenc Joven Dolores, format per en David Serra, en Joan Barbé, en Frederic Torres i en Joan Carles Marí.

Dos anys de pandèmia després, Sant Rafel recupera la XIVa edició del festival de rock i cervesa Octubrefest, que es durà a terme el 22 d'octubre amb les actuacions de Niños Raros, The New Young Polaks, Flordhiguera i Billy Famingos.

D'altra banda, torna un any més el Festival Folklòric de Sant Rafel, que celebra la seva XXXVIIa edició amb la participació dels cantadors Elena Ribas de can Pep Mariano i Vicent Cardona, Frit, la Peña Hortelana el Salero de la Arboleja (Múrcia), el grup de ball tradicional de Santa Gertrudis i sa Colla de Sant Rafel.

Entre altres activitats principals destaca la tercera edició del Concurs de pintura ràpida (9 d'octubre), amb categories infantil i adulta; l'homenatge a la gent major (16 d'octubre), la caminada nocturna amb torrada de sobrassada (21 d'octubre), la xocolatada i l'espectacle a càrrec d'en Cachirulo (25 d'octubre) o la festa infantil de Tots Sants (1 de novembre) amb disfresses, maquillatges, música i trencada de fruita seca.

Pel que fa als actes esportius, se celebrarà el torneig de tennis Festes de Sant Rafel, el Memorial Juanito 'Almacenes Aragón' amb la Penya Independent, el CD Eivissa i el CF Sant Rafel; una sortida de marxa nòrdica, una exhibició de gimnàstica rítmica, el torneig de petanca o una ruta biosaludable. A més, el programa també preveu els tradicionals campionats de jocs de taula de cau, manilla, ramer, tuti, dòmino i parxís al centre social.

Per als més joves, també s'ha organitzat un joc d'escapada (escape room) el 29 d'octubre al Punt Jove de Can Portmany.

Les activitats se celebraran principalment a l'envelat de festes instal·lat a l'aparcament del centre social.

Des de l'Associació de vesins de Sant Rafel han explicat que han triat com a imatge del programa el quadre d'un participant de l'anterior edició del Concurs de pintura ràpida, que reflecteix el taller del ceramista Carlos Icardi, que va morir recentment, com a homenatge a la seua persona i trajectòria. Enguany, a més, es lliurarà el darrer premi Forca de Fang elaborat per n'Icardi.

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Programa Festes Sant Rafel 2022
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: dijous, 6 d'octubre de 2022


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net