Inicio

Sant Antoni promou la campanya 'Ets el que menges, ets el que consumeixes, ets el que recicles' per fomentar la recollida de residus

Torna Imprimiu

El 2022 s'ha reciclat el 28,13 % dels residus generats, mentre que l'exercici de 2021 aquesta xifra va arribar fins al 24,17 %.


Campanya reciclatge Ets el que menges

'Ets el que menges, ets el que consumeixes, ets el que recicles' és el títol de la campanya presentada avui per l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, duta a terme mitjançant una subvenció del Consell Insular d'Eivissa, per conscienciar la població sobre la importància de reciclar tota mena de residus: orgànics, cartó, envasos, vidre o residus voluminosos (mobles, electrodomèstics i altres estris). Amb aquesta iniciativa el Consistori insta els ciutadans del municipi que mantenguin el seu entorn a través d'un gest tan senzill com dipositar cada deixalla al contenidor corresponent; deixar les bosses de fems dins d'aquests o mantenir-los nets, en els casos dels productors singulars.

En aquest sentit, les xifres recollides pel Departament de Medi Ambient són esperançadores, ja que el percentatge de residus reciclats des de començament de 2022 ha assolit el 28,13 % dels residus generats (sobre un total de 10.953,90 tones), mentre que durant 2021 aquest percentatge va ser del 24,17%, sobre les 8749,13 tones de residus gestionats.

Per continuar incrementant aquestes dades i donar una nova vida als residus generats a la localitat, l'Ajuntament lliurarà a 200 productors singulars inscrits al municipi, bosses compostables industrials de 120 litres, juntament amb un producte de neteja perquè puguin higienitzar els contenidors. A més, per incentivar i millorar la recollida selectiva de residus, també faran arribar a aquests productors un decàleg de bones pràctiques.

«Al nostre municipi hi ha una sèrie de punts negres, on la recollida de voluminosos és complexa perquè hi ha persones que deixen, per exemple, les bosses fora dels contenidors o que dipositen a les voreres matalassos, rentadores i televisors sense fer un gest tan senzill com avisar el servei de la Línia Verda perquè els reculli. Crec que cada persona que es conscienciï i canviï d'hàbits pot crear un cercle virtuós que reverteixi aquesta situació, i confiam molt en el civisme dels nostres ciutadans», ha afirmat la tercera tinenta d'alcalde i regidora de Governació i Medi Ambient, Neus Mateu, que també ha volgut destacar que aquesta campanya és necessària i que cada any s'obtenen resultats més beneficiosos.

Per a aquesta campanya de reciclatge, el Consistori ha prescindit, un any més, de la utilització de cartelleria o de fullets per evitar el consum de paper i la divulgarà a mitjans de comunicació de l'illa.

Les xifres demostren que cada vegada es recicla més i millor. Del gener de 2022 ençà, s'ha recollit 731,58 tones de vidre, 707,360 tones de cartró i paper, 488,88 tones d'envasos, 1.153,96 tones de residus orgànics, i 2,872 tones de residus sòlids urbans. En aquesta línia, els responsables de la campanya, remarquen que aquesta iniciativa també s'adreça a evitar accions incíviques i a fomentar el treball en equip de tota la societat per contribuir a una illa neta. D'aquí que el lema de la campanya també inclogui l'eslògan ' La nostra illa, el nostre municipi, el nostre entorn".

Emmarcada dins aquesta campanya també s'inclou la reposició dels adhesius informatius dels contenidors que tan bon resultat varen tenir el 2021, el missatge dels quals destaca la importància de reciclar i informa de la separació de residus a través d'un QR, que dirigeix al web 'Les escombraries tenen color'.

Data de l'última modificació: dimecres, 14 de setembre de 2022


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net