Inicio

L'Ajuntament de Sant Antoni presenta el pla de qualitat del paisatge urbà del nucli històric

Torna Imprimiu

El pla recull diverses línies d'actuació per aconseguir un municipi que compatibilitzi l'ús residencial amb el turístic, espais més confortables i sostenibles i una imatge atractiva i innovadora.


Presentació Pla de paisatge nucli urbà

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha presentat aquesta tarda a la Sala de Plens el Pla de qualitat del paisatge urbà del nucli vell de la localitat, que té com a objectiu dotar d'uniformitat i harmonia el conjunt del centre històric i la seva àrea d'influència, promoure una imatge positiva del municipi, i dinamitzar i protegir els actius i els valors de Sant Antoni. Aquest pla deriva d'una línia d'actuació del Pla Estratègic de Sant Antoni 2016-2030.

La presentació, presidida per l'alcalde de Sant Antoni, Marcos Serra, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Obres Públiques, Joan Torres, ha comptat amb la presència de l'equip redactor de l'empresa adjudicatària, Territoria Análisis y Gestión del Medio S.L., que ha explicat els detalls d'aquest pla, que fa referència a línies d'actuació sobre el mobiliari urbà, la il·luminació, les zones verdes, les zones d'ombra o l'embelliment de les façanes, entre d'altres.

La presentació ha comptat amb l'assistència de col·lectius representatius del municipi com associacions de vesins, hotelers, restauradors o comerciants, així com vesins que han col·laborat als tallers de participació ciutadana aportant-hi propostes i informació que han ajudat a la redacció del projecte.

El pla recull diverses línies d'actuació per aconseguir un municipi que compatibilitzi l'ús residencial amb el turístic, espais més confortables i sostenibles i una imatge atractiva i innovadora.

Entre les intervencions principals, recull la reconnexió de la zona ponent i el centre, la senyalització de vianants i turística, la requalificació de l'espai o ús provisional de solars. Quant a accions i normativa, preveu impulsar una marca de ciutat mantenint la seua història i les seues arrels, crear noves ordenances de paisatge urbà que regulin aspectes formals i estètics de l'espai, així com fomentar el canvi d'usos per establir un programa de diversificació i dinamització comercial.

També proposa instaurar el metrominut, per promoure i fomentar la mobilitat a peu i evitar l'ús del transport, així com implementar subvencions o ajudes per aconseguir un canvi real de l'espai urbà.

L'àmbit d'actuació del pla recull la zona delimitada entre els carrers Ramón y Cajal, carrer Soledat, carrer del Mar i Passeig de ses Fonts. El document també inclou els carrers Vara de Rey, Cervantes i Soledat com a eixos estructurals de l'àmbit i de la seua àrea d'influència directa, incloent-hi la seua prolongació fins a la façana marítima de Sant Antoni de Portmany.

El document fa referència a la realització d'actuacions sobre tots els elements públics i privats que transformen el paisatge urbà i permetin recuperar la identitat del centre històric.

Primera fase renovació integral

Les primeres actuacions que es dissenyen als carrers de l'àmbit d'aquest Pla de paisatge fan referència a la reforma integral i el soterrament de tots els serveis públics (sanejament, aigua potable, canalitzacions de les línies elèctriques, de telefonia, gas i enllumenat, així com la incorporació de la xarxa de pluvials).

Aquest hivern s'ha executat la primera fase de la renovació integral de subministraments municipals al carrer de Santa Agnès. Joan Torres ha explicat que "aquesta primera actuació de soterrament de tots els serveis ja ha finalitzat i, atès que l'empresa no ha pogut complir els terminis previstos (31 de març), de mutu acord amb els empresaris i els vesins de la zona, hem optat per un asfaltat provisional per poder començar la temporada turística l'1 de maig". "Passat l'estiu, tenim previst iniciar la segona fase als carrers Colom, Sant Mateu i Vara de Rey (al tram comprès entre el carrers Santa Agnès i Progrès) i posar la nova pavimentació a tos els carrers."

Podeu accedir al Pla, fent click aquí: [ DESCARREGAR ]

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Presentació Pla del paisatge urbà del nucli històric
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: dilluns, 9 de maig de 2022


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net