Inicio

L'Ajuntament promou una guia d'alimentació saludable amb la col·laboració del dietista i nutricionista Jordi Costa

Torna Imprimiu

El consistori ha editat un total de 500 exemplars en paper i també es pot consultar de forma online a la web de l'Ajuntament.


Poster Alimenta't amb Salut

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha editat una guia sobre alimentació saludable amb la col·laboració del nutricionista i dietista Jordi Costa, amb l'objectiu d'oferir als ciutadans recomanacions sobre l'alimentació.

La regidora de Sanitat Maria Ribas, ha explicat que aquesta iniciativa «forma part d'una estratègia de promoció de la salut al municipi». «És molt important que tota la població tengui accés a coneixements bàsics, per poder així millorar i prevenir algunes malalties que poden derivar de de l'alimentació que seguim», ha apuntat Ribas, que ha destacat la importància de fer «un enfocament integral del tema alimentari, no només a nivell comunitari, sinó també a nivell sanitari, familiar o educatiu a les escoles».

El consistori ha editat un total de 500 exemplars en paper, en català i castellà, que es distribuiran, especialment, entre la població que té menys accés a les noves tecnologies, i també es publicarà en línia al web i les xarxes socials de l'Ajuntament, perquè sigui accessible a tota la ciutadania. «Hem tengut la sort de col·laborar amb en Jordi Costa i estam molt contents del resultat d'aquest manual sobre alimentació, que esperam que tengui bona acollida», ha assenyalat Ribas.

Per la seua part, en Jordi Costa ha agraït la confiança per poder promocionar hàbits saludables entre la societat, «un concepte que costa implementar avui dia». «És un llibre de promoció d'hàbits alimentaris que busca arribar a la població en general. És molt didàctic i fàcil de llegir per a totes les edats, i té com a objectiu implementar un bon hàbit nutricional, una nutrició enfocada a millorar estats de salut i prevenció de malalties o patologies i prevenció d'hàbits no saludables que poden comportar aquest tipus de disfuncions", ha destacat Costa.

La guia compta amb un contingut pràctic i visual que inclou diferents apartats com la definició del concepte d'alimentació saludable, exemples de bons processats que podem consumir i d'ultraprocessats que cal evitar, una orientació de com ha de ser una cistella de la compra conscient i saludable, una guia de com interpretar l'etiquetatge nutricional, la metodologia 'mètode del plat' o el concepte 'batch cooking'.

El manual també inclou un apartat sobre la importància del producte de proximitat i sostenible que recorda la gran varietat de productes locals que disposa l'illa d'Eivissa i que poden formar part d'una dieta saludable. «La guia està enfocada també a intentar promocionar la gastronomia local d'Eivissa, que és molt rica especialment en aquest municipi, que compta amb grans cuiners. S'hi introdueixen conceptes teòrics i hi ha una part final per col·laborar amb el producte local implementant exemples de menús", ha apuntat Costa.

En Jordi Costa participarà al cicle de conferències educatives per a famílies que organitza la Regidoria de Salut, amb una ponència sobre 'Alimentació saludable', en què farà esment a aquesta guia. La xerrada es durà a terme divendres 18 de març, a les 18.30 hores, al Centre Cultural Cervantes.

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Llibre Alimentaciò CAT
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: dijous, 3 de març de 2022


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net