Inicio

L'Ajuntament celebra la Junta Local de Seguretat de final de temporada

Torna Imprimiu

Les forces i cossos de seguretat destaquen la bona coordinació en els dispositius establerts al municipi durant la temporada estival.


Junta Local Seguretat 2021

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha celebrat aquest matí la Junta Local de Seguretat per fer una valoració de la temporada estival entre totes les forces i cossos de seguretat.

La junta ha comptat amb la presència de l'alcalde Marcos Serra; la tercera tinent d'alcalde i regidora de Governació Neus Mateu; el director insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez; el tinent de la Guàrdia Civil a Sant Antoni, Antonio Mora; el comissari de la Policia Nacional d'Eivissa, Manuel Hernández, i el cap operatiu de la Policia Local, Alejandro Ponce. Per videoconferència també hi han assistit el director general d'Emergències del Govern Balear, Jaume Barceló, i el comandant de zona de les Balears de la Guàrdia Civil, Enrique Gómez Bastida.

Quant a la valoració sobre la temporada, els diferents responsables han coincidit a assenyalar que s'ha tractat d'un estiu atípic pel tancament de l'oci nocturn i la tipologia de les denúncies ha estat molt particular, ja que s'han centrat en denúncies a festes il·legals a habitatges o botellades. Tots els assistents han destacat, principalment, la bona coordinació i comunicació que hi ha hagut al municipi entre les diferents forces i cossos de seguretat, així com el suport de Protecció Civil en els dispositius establerts durant la temporada.

La regidora Neus Mateu ha fet un resum de les intervencions de la Policia Local de Sant Antoni de Portmany entre juny i setembre, que han ascendit a 21.473 entre denúncies, controls i identificacions. Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha destacat que al municipi de Portmany la taxa de criminalitat ha disminuït un 10 % durant el primer semestre del 2021 respecte al mateix període de l'any anterior.

També s'ha informat de la posada en marxa del sistema Viogen, en què s'ha destacat la formació específica sobre prevenció de violència de gènere que han realitzat els dos agents que componen la unitat, així com la fluïdesa en l'intercanvi d'informació amb la Guàrdia Civil per prevenir i combatre la violència contra la dona al municipi.

L'Ajuntament també s'ha sol·licitat activar la proposta plantejada a la celebració de la primera taula sobre prostitució i tràfic d'éssers humans, perquè tota la plantilla de la Policia Local rebi una formació específica de la Guàrdia Civil sobre el tracte amb l'agressor i amb la víctima.

Durant la trobada també s'ha marcat tractar la planificació dels efectius de cara al proper estiu a la junta local prèvia a l'inici de la temporada estival.

Finalment, també s'ha valorat amb la Policia Nacional la possibilitat d'instaurar novament el servei d'expedició del DNI a l'Ajuntament, que es va deixar d'expedir a causa de la situació sanitària derivada per la Covid-19.

Data de l'última modificació: dimarts, 23 de novembre de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net