Inicio

L'Ajuntament retira l'embarcació embarrancada as Caló des Moro

Torna Imprimiu

Es tracta de la segona embarcació que l'Ajuntament ha de retirar enguany, en no haver atès la propietat les demandes d'actuació.


Retirada veler Caló des Moro 2021

El Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha retirat el veler que s'havia encallat a la proximitat de la platja des caló des Moro. L'embarcació fondejava de forma irregular en aquesta zona i després del temporal el mes de setembre va acabar embarrancada a la zona rocosa litoral.

L'Ajuntament reclama des de fa temps l'actuació de les administracions competents per evitar i prevenir la proliferació de fondejos irregulars, que en molts de casos acaben amb les embarcacions encallades o abandonades a la costa.

Es tracta de la segona embarcació que l'Ajuntament ha de retirar enguany, en no haver atès la propietat les demandes d'actuació. En el cas d'aquest veler, ha calgut invertir gairebé 12.000 euros per poder efectuar-ne la retirada a causa que per la ubicació era inviable retirar-lo per terra. A l'actuació ha hagut d'intervenir una empresa de bussejadors professionals per traslladar-la a una zona accessible fins a la zona portuària.

Al cost que implica la retirada, en la majoria dels casos cal afegir-hi l'import de la gestió del residu, ja que el tipus de material (fibra) de la major part de l'estructura no es pot reciclar en el procés de desballestament.

L'Ajuntament ha denunciat diverses vegades el descontrol del fondeig que pateix el litoral, com bé va palesar la inspecció realitzada a primers d'agost, durant la qual es detectaren 60 embarcacions fondejades de manera irregular, fins i tot sobre la posidònia.

Fruit d'aquesta proliferació, cal afegir a la problemàtica els nombrosos trencaments de l'abalisament de la zona de bany produïts per aquestes embarcacions, el cost dels quals també ha hagut d'assumir l'Ajuntament, ja que en la majoria de casos, les embarcacions se'n van abans de poder identificar-les.

Data de l'última modificació: dilluns, 22 de novembre de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net