Inicio

L'Ajuntament baixarà l'IBI un 5,1% a partir del 2022

Torna Imprimiu

La proposta, que es portarà a aprovació inicial al Ple ordinari d'aquest dijous, suposarà un estalvi de 617.000 euros per als ciutadans del municipi.


Baixada IBI 5,1%

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha anunciat una baixada del 5,1% de l'impost de béns immobles (IBI) a partir del 2022 que s'aplicarà als habitatges urbans. La proposta, que es portarà a aprovació inicial al Ple ordinari d'aquest dijous, suposarà un estalvi de 617.000 euros per als ciutadans del municipi.

La modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'IBI preveu la rebaixa del tipus impositiu per a immobles urbans, que actualment és del 0,78 i que amb la rebaixa passarà a un 0,74, el que suposa una rebaixa del tipus de 0,04. El tipus impositiu per a béns rústics és del 0,72 i per a béns immobles de característiques especials, del 0,60.

La regidora d'Economia i Hisenda, n'Eva Prats, ha destacat que és una rebaixa important per als ciutadans del municipi i que respon a un compromís de l'actual equip de govern. Prats ha explicat que, tot i comportat un descens en els ingressos de l'Ajuntament, és una rebaixa que no afectarà l'activitat municipal i que els vesins de Sant Antoni es mereixen per neutralitzar i compensar la càrrega fiscal total que assumeixen.

El darrer any, les xifres de recaptació inclouen rebuts per valor de 10.204.000 euros en relació amb l'IBI. "És una mesura que beneficia la majoria de famílies del municipi i que arriba en un moment delicat per a les economies domèstiques, que s'han vist afectades per la crisi ocasionada per la Covid-19 i l'augment de les taxes per recollida d'escombraries i utilització de abocador que hauran d'assumir tots els ciutadans de l'illa".

Data de l'última modificació: dijous, 28 d'octubre de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net