Inicio

Sant Rafel torna a celebrar les seves festes patronals

Torna Imprimiu

Després d'un any sense activitats festives, l'Ajuntament torna a organitzar les festes de Sant Rafel, dos setmanes de folklore, artesania, tradició i activitats culturals i esportives.


Poster Festes de Sant Rafel 2021

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, en col·laboració amb l'Associació de Vesins de Sant Rafel, ha presentat avui el programa d'activitats de les Festes patronals de Sant Rafel. En Vicent Riera, president de l'Associació de Vesins, ha destacat que «després d'un 2020 en què no vàrem poden celebrar activitats festives, teníem moltes de tornar-nos a posar en marxa», per fer un programa que, tot i les limitacions encara vigents, «sigui variat i per a tots els gustos».

La regidora Eva Prats ha explicat que enguany Sant Rafel celebra el 50 aniversari de l'escola del poble, i per això han volgut dedicar el fullet i el pòster del programa en aquest centre educatiu públic. «Sant Rafel, avui, és un poble de referència en bona part pel treball i l'esforç d'aquesta escola, que ha educat a les seues aules a gairebé tres generacions de rafelers i rafeleres», ha destacat la regidora, que considera que l'escola «mereix de sobres aquest petit homenatge».

Per la seua banda, el regidor de Festes, en Miquel Tur, ha agraït la feinada de totes les associacions de vesins de Sant Rafel, que «fan possible que aquestes festes surtin endavant i sempre tenguin alguna cosa especial i una gran participació». Així mateix, el regidor ha manifestat que encara no es poden celebrar les activitats de caire més multitudinari a causa de la pandèmia i que cal ser responsable a l'hora de participar a les activitats programades. En aquest sentit, ha fet notar que «enguany s'ha traslladat l'envelat municipal a l'aparcament del centre social, un lloc ample i obert, en el qual es podrà gaudir de la majoria de les activitat en un ambient segur».

El programa d'activitats arrenca diumenge 10 d'octubre, a les 11, amb una edició especial de la Mostra Artesanal de Sant Rafel. Divendres 15 d'octubre, a les 18 hores, s'inaugurarà l'exposició de fotografia 'Tal com érem abans: temps d'escola', que recull instantànies i moments viscuts a l'escola de Sant Rafel durant els seus 50 anys de vida. El divendres 15, el doctor i pneumòleg Antonio Cascales farà el pregó de festes i tot seguit es farà entrega de la Forca de Fang d'enguany a una persona o entitat distingida de la localitat. El dissabte 16 hi ha previstes diverses excursions al Jardí Botànic i Biotecnològic i el diumenge 17 se celebrarà el 26è Festival Folklòric de Sant Rafel, que comptarà amb la presència de la colla de Sant Rafel, la de Sant Jordi de Ses Salines i l'Associació Cultural Pinyol Vermell de Campos (Mallorca). El dissabte 23 d'octubre se celebrarà una Nit de música, amb l'actuació de New Young Polacs i Bluesmàfies i Es Saligardos. I el diumenge 24 d'octubre se celebrarà el dia gran de Sant Rafel, amb la tradicional missa, processó i ball pagès; a la tarda, es representarà Es festeig de can Pinxo, a càrrec del Grup de Teatre de l'Associació des Molí.

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Festes de Sant Rafel 2021
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: divendres, 8 d'octubre de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net