Inicio

El servei de Socorrisme fa dos simulacres d'emergència a cala Salada i es caló des Moro

Torna Imprimiu

Amb aquests simulacres s'ha pogut avaluar la resposta del servei i la coordinació amb els diferents agents implicats davant situaciones d'emergència.


Simulacre servei socorrisme Sant Antoni 2021

El Servei de Salvament i Socorrisme del municipi de Sant Antoni de Portmany ha realitzat aquesta setmana dos simulacres d'emergència a les platges de cala Salada i es caló des Moro, una actuació que cada any organitza el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament per avaluar el servei i la resposta dels protocols d'actuació en cas d'emergència.

El primer simulacre, realitzat als voltants de cala Salada, ha consistit en el rescat de dos excursionistes, un dels quals ha patit una caiguda en una zona rocosa. Després d'activar el protocol d'actuació, s'ha posat en marxa l'embarcació amb base a cala Salada, que ha arribat al lloc del succés per avaluar l'estat de les possibles víctimes, i ha comprovat que una d'aquestes s'havia lesionat un turmell. Un els socorristes ha immobilitzat l'accidentat i s'ha avisat l'112 per activar una ambulància que evacuàs la víctima davant la previsió que patís un traumatisme important. L'embarcació s'ha encarregat de traslladar la víctima fins a cala Salada, on una ambulància l'hauria recollit.

El segon simulacre, relacionat amb una emergència ambiental, s'ha dut a terme as caló des Moro i ha consistit en la retirada d'un dofí en avançat estat de descomposició trobat en les proximitats de la zona de bany. Un banyista ha avisat de l'existència d'un dofí enganxat a l'abalisat del canal de natació i s'ha posat en marxa el protocol, informant-ne el responsable del servei de Socorrisme, l'112 i el responsable tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament. Després s'ha remolcat el dofí amb la moto d'aigua fins a la rampa propera a la platja, on, en teoria, els agents de Medi Ambient del Govern Balear s'encarregarien de prendre'n mostres i d'autoritzar-ne la retirada com a residu al servei municipal de recollida de residus.

La regidora de Medi Ambient, na Neus Mateu, ha presenciat els dos simulacres i ha destacat el gran treball dels socorristes durant la temporada turística, tant en les emergències com en la prevenció per fer front a la Covid-19. «Amb aquests simulacres hem pogut avaluar la resposta del servei de Socorrisme al municipi i la coordinació de l'equip amb els diferents agents implicats com són l'112, l'Ajuntament, el Govern Balear i la Policia Local, així com millorar la capacitat de resposta i corregir els possibles errors mitjançant el debrífing del viscut amb l'equip i l'anàlisi del simulacre un cop finalitzat», ha explicat la regidora, tot fent notar que els dos simulacres han finalitzat complint amb èxit els temps de reacció i el protocol establerts.

Na Mateu també ha recordat que durant aquesta temporada han fet importants millores en el servei de Socorrisme, incorporant-hi un servei específic de bany assistit, ampliant-ne el personal i l'horari o incrementant-ne i renovant-ne els recursos materials de les platges. En aquest sentit, ha destacat que s'ha incorporat un nou caiac i quatre noves cadires amfíbies i, recentment, s'ha creat zones d'ombra a les platges adaptades i s'ha substituït la torre de vigilància cremada aquest estiu.

«Seguim treballant en la gestió ambiental de les platges de Sant Antoni, reconegudes amb els certificats de qualitat ambiental EMAS i ISO 14.001 per a totes les seves platges i el certificat d'accessibilitat universal UNE 170.001 per a les platges de cala Salada, cala Gració i es caló des Moro, que enguany s'ha renovat i que se sumen al distintiu de qualitat i seguretat Safe Tourism obtingut a totes les platges del municipi», ha indicat na Mateu.

Data de l'última modificació: dilluns, 13 de setembre de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net