Inicio

L'Ajuntament invertirà més d'un milió d'euros en la primera fase del projecte d'eliminació de barreres arquitectòniques de Ses Païsses

Torna Imprimiu

El projecte preveu una primera fase d'actuació a tretze carrers de ses Païsses: Bolitx, Llimoners, Alfàbega, Ginebres, Rosers, Cascall, Violetes, Pruneres, Cirerers, Tarongers, Pomeres, Vinyes i Figueres.


Presentació projecte barreres arquitectòniques ses Païsses

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha presentat avui dematí el projecte d'execució de l'eliminació de barreres arquitectòniques i millora de la mobilitat als nuclis de Ses Païsses, Can Bonet i Sol i Descans.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Obres Públiques, Joan Torres, juntament amb el regidor de zona de Ses Païsses, José Ramón Martín, i el director tècnic municipal d'Infraestructures, Manteniment i Obres, Toni Tur, han explicat els detalls del projecte, que suposa una inversió de 1.082.733,77 d'euros i té un termini d'execució de cinc mesos.

El projecte preveu una primera fase d'actuació a la zona més oriental de Ses Païsses. Concretament afecta a tretze carrers: Bolitx, Llimoners, Alfàbega, Ginebres, Rosers, Cascall, Violetes, Pruneres, Cirerers, Tarongers, Pomeres, Vinyes i Figueres.

Joan Torres ha destacat que es tracta d'una obra que fa falta perquè Ses Païsses sigui un lloc accessible que compleixi amb la normativa europea i estatal d'accessibilitat universal en els espais d'ús públic de les Illes Balears, amb l'objectiu que totes les persones puguin transitar amb seguretat i lliures d'obstacles.

El regidor ha recordat que en el nucli urbà de Sant Antoni ja han realitzat tres fases d'actuació d'eliminació de barreres arquitectòniques, el que abasta pràcticament el 90 per cent de la vila, i que en els propers dies es contractarà la redacció dels projectes tant de la segona fase de Ses Païsses com de la quarta fase de Sant Antoni. «Després d'haver fet tres actuacions a Sant Antoni, ara ens hem centrat a Ses Païsses, una parròquia que requereix d'una actuació important», ha explicat Torres, que ha detallat que ara s'inicien els terminis d'aprovació i adjudicació del projecte amb la idea de començar les obres en haver acabat la temporada turística.

El regidor José Ramón Marín ha assegurat que un nucli tan important per a Sant Antoni com Ses Païsses «necessita tenir totes les infraestructures en les millors condicions i aquest projecte és fonamental per fer un barri més accessible i actuar en punts clau com les avingudes principals, que no estan dotades amb les voreres corresponents perquè els vianants hi puguin transitar amb seguretat».

Les obres preveuen diferents actuacions com ara l'ampliació i el rebaix de voreres, la creació de guals en els passos de vianants que no tenguin rampa o que no compleixin la normativa, l'execució de passos de vianants elevats, reductors de velocitat o el desplaçament de fanals, pals, senyals de trànsit o mobiliari urbà que ara són un obstacle per al pas dels vianants.

El tècnic Toni Tur també ha indicat que amb el projecte «s'adopten les mesures necessàries per fer més visible el vianant en els llocs crítics, com són els passos de vianants, i per reduir la velocitat dels vehicles en una zona clarament residencial». Així mateix, ha detallat que el projecte preveu fer una rotonda per disminuir la perillositat del creuer dels carrers Pruneres, Rosers i Cirerers, i una actuació especial a l'inici del carrer Cirerers amb la construcció de noves voreres a banda i banda del carrer i la solució a les basses que s'hi formen quan hi ha pluges intenses.

Data de l'última modificació: divendres, 12 de febrer de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net