Inicio

L'Ajuntament inicia dos procediments sancionadors a un local proposant una sanció de 49.700 euros i una clausura de dos mesos

Torna Imprimiu

L'establiment presumptament disposava d'altaveus no inclosos en l'estudi acústic i no comptava amb l'assegurança de l'activitat. El mateix local va ser desallotjat el diumenge per incompliments de les normes sanitàries.


Policia Local sanció local

L'Ajuntament de Sant Antoni ha iniciat dos procediments sancionadors a un establiment del nucli urbà del municipi proposant la imposició d'una multa que ascendeix a 49.700 euros per diverses infraccions, així com la clausura total de l'activitat per un període de dos mesos.

L'establiment va ser inspeccionat aquest estiu en dos ocasions tant per l'inspector municipal com per la Policia Local de Sant Antoni, que van detectar que el local comptava, en aquell moment, amb elements de reproducció de música que no estaven declarats en l'estudi acústic, a més de no aportar l'assegurança d'activitat, tots dos fets considerats com a infracció greu segons la Llei 7/2013 de 26 de novembre de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears. Per aquests motius, s'ha proposat una multa de 33.000 euros i la clausura total de l'activitat per un període de dos mesos.

El local també ha estat objecte de diverses denúncies policials per presumptes infraccions comeses durant l'últim any per incompliments de la Llei de la Remor i la Llei contra la contaminació acústica de les Illes Balears. En aquest sentit, s'ha proposat imposar una sanció de 16.700 euros per la realització de l'activitat amb les portes obertes, així com per les molèsties ocasionades per la pertorbació directa de la tranquil·litat dels veïns.

Des de l'Ajuntament s'està treballant diligentment per a evitar que conductes similars puguin produir-se en el municipi.

Desallotjament

La Policia Local de Sant Antoni, juntament amb agents de la Guàrdia Civil, van procedir el diumenge al desallotjament d'una festa d'aquest mateix local. Els agents de la Policia Local van detectar en xarxes socials que el local anunciava la festa amb anterioritat i que s'estaven incomplint les normes sanitàries per a evitar la propagació del Covid-19.

Sobre les 20.00 hores del diumenge 27 de desembre, els agents van procedir a realitzar una inspecció conjunta en l'establiment situat en el Passeig de Ponent, detectant que se superava l'aforament permès i s'incomplien normes com ara no portar la mascareta obligatòria, no disposar de gel hidroalcohólico, comptar amb més de sis persones per taula o tenir habilitada la zona de ball amb clients fent ús d'ella.

Davant aquests fets, els agents van procedir al desallotjament del local, paralitzant de manera immediata qualsevol activitat no permesa i que posava en greu risc la salut dels assistents.

Des de la Policia Local s'ha recordat que els agents presten especial atenció a les festes que es produeixen aquests dies, a fi d'evitar conductes que posin en risc la salut dels ciutadans i ha apel·lat a la responsabilitat de tots per a complir les restriccions i mesures establertes per les autoritats sanitàries.

Balanç sancions

D'altra banda, durant l'última setmana la Policia Local ha interposat 15 denúncies. Referent a locals, 3 per no complir la distància de seguretat mínima entre cadires i taules i 3 per excés d'aforament, i pel que respecta als ciutadans, 9 per romandre en la via pública sense causa justificada fora de l'horari permès.

Data de l'última modificació: dilluns, 4 de gener de 2021


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net