Inicio

Finalitza una nova fase de les obres del projecte d'eliminació de barreres arquitectòniques

Torna Imprimiu

Les actuacions, que han tingut un cost de 855.075,39 euros, s'han dut a terme a deu carrers del nucli urbà.


Finalitzades obres barreres arquitectòniques

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Obres Públiques, Joan Torres, ha visitat aquest matí juntament amb el director tècnic d'Infraestructures, Manteniment i Obres de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Toni Tur, les obres finalitzades de la tercera fase del projecte de millora de la mobilitat i eliminació de barreres arquitectòniques al nucli urbà de Sant Antoni.

Les actuacions, que han tingut un cost de 855.075,39 euros, s'han dut a terme a deu carrers de la vila, corresponents als carrers Alemanya, Far, general Balanzat, Lepant, Vara de Rey, Sant Antoni, Estrella, Antoni Riquer, Sant Rafel i Velázquez. «Amb aquesta actuació eliminam les barreres arquitectòniques de pràcticament tot el nucli urbà i milloram l'accessibilitat dels ciutadans», ha destacat Torres, que ha recordat que era una obra «molt necessària per fer de Sant Antoni un municipi més inclusiu perquè totes les persones puguin transitar amb seguretat i lliures d'obstacles».

Les obres han previst diferents actuacions com són l'ampliació i rebaix de voreres, la creació d'accessos en els passos de vianants que no tenien rampa o que no complien la normativa, l'execució de passos de vianants sobreelevats, la substitució de rajoles polides per rajoles antilliscants o la instal·lació de canonades per a les aigües pluvials. A més, el projecte ha inclòs el desplaçament de fanals, pals, senyals de trànsit o mobiliari urbà, la modificació d'escocells o la col·locació de pilons i papereres, així com de paviment especial per a les persones amb visibilitat reduïda. També, en el cas particular dels carrers Alemanya i Far, s'ha instal·lat una nova canonada de pluvials per evitar inundacions en els passos de vianants i la via pública.

Torres ha explicat que la quarta fase d'aquest projecte està prevista a la zona de Ses Païsses, Can Bonet i Sol i Descans i que, actualment, estan redactant-ne el projecte amb l'objectiu d'iniciar les obres a començament de 2021. «Després de tres fases en el nucli urbà de Sant Antoni, que abracen prop del 90 % del nucli urbà, hem decidit donar prioritat ara a Ses Païsses, una parròquia que necessita amb urgència una actuació. Posteriorment, es durà a terme una darrera fase al nucli de Sant Antoni per aconseguir tenir un poble 100 % accessible».

Data de l'última modificació: divendres, 20 de novembre de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net