Inicio

L'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient posen en marxa els treballs de restauració de la zona incendiada de sa Talaia

Torna Imprimiu

En primavera s'hi plantaran espècies autòctones com savines o romaní a través d'un projecte de sensibilització i educació ambiental, en el qual participaran els centres escolars del municipi de Portmany.


Treballs restauració incendi sa Talaia

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear han iniciat els treballs de restauració i prevenció forestal de la zona afectada per l'incendi de sa Talaia del passat 22 d'agost.

Totes dos institucions col·laboren per fer una actuació conjunta sobre la part recentment cremada. La primera fase consisteix a retirar l'arbrat afectat per assegurar el trànsit i garantir la seguretat de les persones que passen per aquesta zona.

En una segona fase, es preveu que intervingui el Servei de Sanitat Forestal per reduir el risc de plagues i l'Institut Balear de la Natura (IBANAT) per al control del risc d'erosió mitjançant la confecció de faixes i la realització d'una cobertura protectora o mulch que elaborat de residus vegetals, per afavorir la regeneració de la zona. D'aquesta manera, també es gestionaran alguns danys produïts per la DANA de l'any passat.

Finalment, en una tercera fase, que es durà a terme per primavera, s'hi plantaran espècies autòctones com savines o romaní a través d'un projecte de sensibilització i educació ambiental, en el qual participaran els centres escolars del municipi de Portmany.

D'altra banda, l'Ajuntament iniciarà una actuació sobre les zones no cremades de sa Talaia, fent-hi tasques de silvicultura que minimitzin el risc de futurs incendis i, cas de produir-se, evitin la ràpida propagació del foc, al temps que s'aclareixen els camins i els accessos.

La Regidora de Medi Ambient, Neus Mateu, ha destacat la importància d'aquestes actuacions per regenerar les zones afectades de sa Talaia. «És una zona molt sensible i propera al nucli urbà, pel que a més de les actuacions de les administracions, és necessària la col·laboració ciutadana per mantenir el pulmó verd de Sant Antoni», ha assegurat Mateu, que ha recordat també que l'ús intensiu que es fa de sa Talaia augmenta el risc d'incendis en aquesta àrea forestal.

Per la seua banda, l'enginyera tècnica forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Inés Landa, ha explicat la importància d'aquesta «corresponsabilitat» entre les dos institucions per recuperar aquesta àrea, que és una dels punts amb un major registre de conat d'incendi de Balears.

Data de l'última modificació: dimecres, 18 de novembre de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net