Inicio

L'Ajuntament retorna les restes de posid˛nia a les platges del municipi

Torna Imprimiu

Medi Ambient torna a les platges prop de 300 metres c˙bics d'arribatge retirats abans de la temporada turÝstica.


Retorn posidonia platges

El Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha iniciat el retorn de la posid˛nia oceÓnica a les platges del municipi, la qual es va retirar abans de la temporada estival en compliment amb el sistema de gestiˇ mediambiental municipal.

Durant els mesos d'estiu, s'ha fet un recull de gairebÚ 300 metres c˙bics d'arribatge (restes de posid˛nia) que s'acumulen a sa Pedrera. Les platges on hi ha hagut un major volum de posid˛nia han set es calˇ des Moro (124 m│) i s'Arenal (88 m│), seguides des Pouet (47 m│), cala Graciˇ i cala Gracioneta (23 m│) i cala Salada (14 m│).

Els treballs de devoluciˇ de les restes de posid˛nia, que fan conjuntament el Departament de Medi Ambient i el servei p˙blic de neteja UTE Portmany, comenšaren dimecres a cala Salada, i durant les properes setmanes s'anirÓ tornant a totes les platges, que, d'aquesta manera, queden protegides dels temporals que es produeixen durant l'hiverna.

El sistema de gestiˇ mediambiental tÚ en compte les diferents estacions per les quals passen les platges per arribar a un equilibri entre l'˙s turÝstic i la seua conservaciˇ ambiental, de manera que la posid˛nia morta que s'acumula a les platges no es retira fins al comenšament de la temporada al mes de maig. Des de Medi Ambient recorden que les restes de posid˛nia al litoral tenen una funciˇ positiva per a la conservaciˇ de les platges i constitueixen un mecanisme important de protecciˇ, especialment a l'hivern i durant els temporals, ja que absorbeixen l'energia de les ones i minimitzen la pŔrdua de sediments, a mÚs d'evitar el retrocÚs de la lÝnia de costa.

Data de l'˙ltima modificaciˇ: dimecres, 18 de novembre de 2020


Expediciˇ certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electr˛nica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (Espa˝a)
TelŔfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreša electr˛nica:
ajuntament@santantoni.net