Inicio

L'Ajuntament finalitza la reforma de l'Aula Municipal de Teràpia cedida a l'Associació Apneef

Torna Imprimiu

L'associació funciona a Sant Antoni des de fa 15 anys i actualment atén un centenar d'usuaris.


Reforma Aula Terapia

La regidora dels Serveis Socials, Maria Ramon, i el regidor de la Via Pública i Manteniment, David Márquez, han visitat aquest matí al costat de la presidenta d'Apneef (l'Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera), Susi Fresneda, i seua la gerent, Carmen Boned, la reforma de les instal·lacions de l'Aula Municipal de Teràpia.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany hi ha invertit uns 35.000 euros, amb els quals hi ha dut a terme diverses millores com són el canvi de portes i finestres, la instal·lació d'aire condicionat o la reposició de sòcols i passamans, així com treballs de pintura i reparació de danys menors. L'espai disposa de diverses aules destinades a psicomotricitat i fisioteràpia, logopèdia, tallers, psicologia i pedagogia, així com dos lavabos adaptats que s'han reformat.

Na Maria Ramon ha assegurat que amb aquestes millores «atenem una demanda fonamental per al desenvolupament i l'aprenentatge de persones amb discapacitat en el nostre municipi, que podran realitzar les seues activitats en un espai en bones condicions».

El regidor de Manteniment, David Márquez, ha explicat que una vegada enllestida aquesta reforma han cobert les necessitats que l'associació els havia demanat, i ha recordat que el treball s'ha retardat més del compte perquè no hi havia partida pressupostària, però que «l'Ajuntament ha fet un esforç per reformar aquest espai de manera prioritària».

Per la seua banda, la gerent d'Apneef ha explicat que l'Associació funciona a Sant Antoni de Portmany des de fa 15 anys i que avui atén un centenar d'usuaris entre els serveis d'atenció primerenca i els d'atenció de més de sis anys. «Estam molt contents i agraïts. És una gran sort comptar amb un espai d'aquestes característiques i més en la situació actual, ja que ens permet prendre totes les mesures sanitàries preventives contra la Covid-19», ha indicat Boned, que ha destacat que es tracta «d'un espai molt útil, que ofereix moltes oportunitats i opcions per fer-hi la feina necessària, amb totes les garanties per poder continuar prestant aquest servei». La gerent d'Apneef ha recordat que «a més de l'esforç de l'Ajuntament també comptam amb donacions, amb les quals hem pogut comprar material terapèutic, mobiliari i equipament per a les instal·lacions».

Conveni

Amb anterioritat, l'alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, i la presidenta d'Apneef, han signat el seu primer conveni oficial de col·laboració, pel qual l'Ajuntament cedeix de forma gratuïta a Apneef l'ús de l'aula que ja feia servir l'entitat social abans de la reforma efectuada i que està oberta a totes les associacions sense ànim de lucre en matèria de serveis socials. L'espai es destinarà a la realització d'activitats lúdiques, artístiques, socials i terapèutiques per a persones amb necessitats especials.

Data de l'última modificació: dilluns, 19 d'octubre de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net