Inicio

L'Ajuntament tanca un establiment que funcionava sense permisos com a restaurant i agroturisme

Torna Imprimiu

El local presentava nombroses deficiències i infraccions pel que fa a l'acompliment de les mesures sanitàries.


Tancament establiment Sant Mateu

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, conjuntament amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha ordenat la suspensió de l'activitat d'un establiment que funcionava de forma il·legal com a restaurant i agroturisme.

Un operatiu format per la Policia Local de Sant Antoni, una inspectora del Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició, un inspector de la Direcció General d'Emergències 112 i l'inspector municipal d'Activitats, varen fer la inspecció la nit de dimecres 7 d'octubre i pogueren observar que s'hi desenvolupava les activitats de restaurant i d'agroturisme sense comptar amb el títol habilitant ni amb l'assegurança corresponents. El local, ubicat a la carretera de Forada a Sant Mateu, presentava nombroses deficiències i infraccions pel que fa a l'estat de les seues instal·lacions en matèria de sanitat i salubritat, i suposava un risc greu i imminent per als béns o la seguretat i la integritat física de les persones, motiu pel qual se n'ordenà el tancament immediat.

En concret, varen denunciar 24 infraccions greus en matèria de sanitat, entre les quals destaca la manca de documentació per acreditar la inscripció de l'establiment en el Registre de la Conselleria de Salut, la potabilitat de l'aigua de la qual es proveeixen o la formació en higiene i manipulació d'aliments dels treballadors. Entre les nombroses infraccions, el local no complia amb les normatives pel que fa a la conservació d'aliments o la gestió dels residus, i presentava deficiències de salubritat en instal·lacions i aliments, tant a la cuina com al magatzem i a l'exterior de el local.

Pel que fa a les mesures preventives obligatòries a conseqüència de la Covid-19, el local no disposava de cap protocol correctament documentat, els dispensadors de gel hidroalcohòlic no estaven ben identificats i no hi havia cartells informatius.

D'altra banda, també es va detectar un equip de música a l'aire lliure sense limitador, incomplint així l'Ordenança municipal de la remor i es va denunciar el local per fer foc a camp obert, al costat d'un espai de massa forestal sense comptar amb els mitjans d'extinció. Tampoc disposava dels elements de protecció contra incendis de l'activitat a l'abast dels usuaris ni de la senyalització d'emergències, i la instal·lació de gas i l'elèctrica presentava deficiències greus.

L'Ajuntament ha traslladat les actuacions a les institucions competents sobre l'activitat il·legal de l'establiment. Durant la inspecció es van detectar deficiències urbanístiques que s'han traslladat al Consell d'Eivissa per estar situat en sòl rústic protegit i també se l'ha informat de la falta d'autorització de l'activitat turística de l'establiment.

Aquesta actuació s'emmarca dins dels dispositius rutinaris organitzats per l'Ajuntament de Sant Antoni en la detecció i control d'activitats en el municipi.

Data de l'última modificació: dimarts, 13 d'octubre de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net