Inicio

El Mercat de sa Cooperativa rebrà 5000 euros del projecte per a mercats i fires finançat per l'Impost de Turisme Sostenible

Torna Imprimiu

Aquest projecte pretén implementar mesures per conservar i posar en valor els espais de la pagesia dins dels mercats a través d'una sèrie d'accions que es desenvoluparan en coordinació amb els ajuntaments.


Mercat sa Cooperativa ITS

El primer tinent d'alcalde i regidor de Comerç, Joan Torres, s'ha reunit aquest matí amb el gerent de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, Juan Antonio Prats, i la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària de la Conselleria balear d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Paula Valero, per incloure el nou Mercat de sa Cooperativa dins el projecte finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) per a mercats i fires singulars de les Illes Balears.

Paula Valero ha explicat que aquest projecte pretén «implementar mesures per conservar i posar en valor els espais de la pagesia dins dels mercats a través d'una sèrie d'accions que es desenvoluparan en coordinació amb els ajuntaments». En aquest cas, ha indicat que la visita ha servit per conèixer les necessitats del Mercat de sa Cooperativa a les quals pugui ajudar aquest projecte de l'ITS, dirigit a fomentar i visibilitzar espais com aquest i potenciar el sector primari.

Joan Torres s'ha mostrat satisfet de poder accedir en aquests fons de l'ITS, que suposarà una subvenció directa de 5000 euros més IVA que «ajudarà a suportar les despeses d'implantació del mercat i a millorar-ne el funcionament i la difusió».

Valero també ha destacat que, amb el temps, el projecte vol aconseguir per als mercats la figura de protecció de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Per a això, ha detallat que treballen en el foment dels mercats dedicats a la pagesia i perquè aquests espais estiguin diferenciats i dinamitzats, així com a fer un projecte conjunt en coordinació amb tots els mercats de les Illes Balears.

El nou Mercat de Sa Cooperativa es va posar en marxa a final de juliol per a la venda de producte agrícola local i productes elaborats o transformats a Eivissa, amb l'objectiu d'ajudar els agricultors a tenir un punt de venda directa per donar sortida als excedents de producció. El gerent de la Cooperativa ha assegurat que estan molt satisfets amb el funcionament del mercat durant aquests primers mesos «per la gran acollida i l'èxit que ha tengut» i ha assegurat que amb aquesta ajuda podran fer front a les actuacions realitzades per posar el mercat en marxa, com ara l'adequació del terreny o la instal·lació de la tanca perimetral i el tendal per fer ombra.

Data de l'última modificació: dimecres, 7 d'octubre de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net