Inicio

L'Ajuntament segueix reforçant l'àrea d'Urbanisme amb més personal

Torna Imprimiu

Aquest dijous s'ha iniciat el procés selectiu per a cobrir tres places de tècnic d'administració general (TAG), una de les quals anirà destinada a Urbanisme i Activitats.


Urbanisme Sant Antoni

L'Ajuntament de Sant Antoni està reforçant l'àrea d'Urbanisme i Activitats per agilitzar el funcionament d'aquest Departament. Dijous es va iniciar el procés selectiu per cobrir tres places de tècnic de l'administració general (TAG), una de les quals es destinarà a Urbanisme i Activitats com a tècnic jurídic adscrit.

La prioritat de l'equip de govern és ampliar la plantilla d'Urbanisme i la setmana que ve la Junta de Govern aprovarà les bases de les convocatòries per a una plaça d'arquitecte, per a una borsa de treball destinada a programes de ocupació temporal per donar suport al Departament, i per a una borsa de treball d'arquitectes tècnics. D'aquesta manera, s'incrementarà el personal per tal de posar al dia el Departament com més aviat millor.

Mentre se segueix el procediment administratiu per crear aquestes places, s'ha optat per comptar amb ajuda externa per reactivar el Departament i agilitzar-ne els tràmits. Durant el primer any de legislatura, el consistori també s'ha reforçat amb la contractació, per una banda, d'un despatx d'arquitectes per alleujar la càrrega de treball i donar sortida a les llicències d'habitatges plurifamiliars, i, per una altra, d'un arquitecte que s'encarregarà de tramitar les modificacions puntuals de el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). L'agost de 2019 també es va reforçar la plantilla amb un nou inspector d'Activitats, que va obtenir la plaça per oposició.

D'altra banda, aquesta setmana s'ha mantingut una reunió amb el Col·legi d'Arquitectes Tècnics per treballar en un conveni de col·laboració per agilitzar els terminis dels tràmits urbanístics.

Actualització seu electrònica

La regidoria d'Urbanisme i Activitats ha fet passos importants el darrer any per reforçar l'estructura d'aquesta àrea amb l'actualització dels procediments i els tràmits perquè puguin realitzar-se íntegrament a través de la seu electrònica, la qual cosa permet, a més d'escurçar els terminis, que les sol·licituds entrin més completes, agilitzar els procediments i millorar la comunicació amb el ciutadà, la qual cosa suposa un impuls important en l'organització i efectivitat del Departament. A més, ha incorporat la declaració responsable per a determinades obres i instal·lacions que s'hagin executar en sòl urbà, amb l'objectiu d'impulsar l'activitat econòmica i la simplificació administrativa.

Data de l'última modificació: dilluns, 14 de setembre de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net