Inicio

Les festes patronals de Sant Antoni comencen aquest divendres amb moltes novetats

Torna Imprimiu

El 17 de gener se celebrarà el Festival Sant Antoni Trucks a partir de les 13 hores amb actuacions musicals i concert dels Smoking Stones al final del port. La Super Flower Fabulós, la Movida, el Campionat Mundial d'Arròs de Matances, el Festival Brisa Flamenca o l'exposició sobre The Rolling Stones, entre els principals atractius.


Les festes patronals de Sant Antoni comencen aquest divendres amb moltes novetats
Descarrega el programa de Festes de Sant Antoni 2020


Les festes patronals de Sant Antoni de Portmany arrenquen aquest divendres amb el pregó de festes a càrrec d'en Bartolo Torres i continuaran fins al 15 de març amb moltes d'activitats per a tots els públics. El regidor de Festes, Miquel Tur, i el regidor d'Esports, José Ramón Martín, han presentat aquest matí el programa, que compta amb importants esdeveniments consolidats com la festa Flower, La Movida, el Guateque Anem de Palanca, el Festival Brisa Flamenca o el Campionat Mundial d'Arròs de Matances.

La primera cita important és la gran festa Super Flower Fabulós, que se celebra el dissabte 11 de gener per reviure un any més els grans èxits musicals de la dècada dels 60 i els 70. Com a novetat, enguany la jornada començarà a partir de les dotze del migdia amb un mercat hippy, una festa infantil i actuacions musicals durant tot el dia al Passeig de ses Fonts. A partir de les 22 hores, la gran festa de l'envelat estarà amenitzada per El Fabulós, amb els artistes Carlos Areces, Silvia Superstar, Lola Von Dage i Herter & Skelter.

El dia gran de Sant Antoni també tendrà novetats, ja que als actes tradicionals de la jornada, s'hi sumarà el Festival Sant Antoni Trucks a partir de les 13 hores al final del port, amb actuacions en directe a l'aire lliure, 'food trucks' i moltes sorpreses, i amb un concert dels Smoking Stones a les 21.30 hores. Els actes tradicionals començaran a les dotze hores del migdia amb la missa, la processó, la benedicció dels animals, la desfilada de carros tradicionals i el ball pagès a càrrec de la Colla Brisa de Portmany.

El 16 de gener, com a novetat, també s'inaugura al Far de ses Coves Blanques l'exposició The Rolling Stones, amb una col·lecció de 200 peces d'Alberto Sánchez-Rude, que prèviament comptarà amb una xerrada explicativa a càrrec dels periodistes Mariskal Romero i Mariano Muniesa al Centre Cultural Cervantes. El mateix dia, a més, torna per quart any consecutiu l'esperat Festival de Brisa Flamenc amb l'actuació dels artistes José Mercé, Alba Molina i Ricardo Moreno.

El Campionat Mundial d'Arròs de Matances també arriba amb novetats ja que enguany el dia abans (31 de gener) es farà unes matances al carrer amb l'explicació d'un expert del procés complet de la matança tradicional eivissenca. A continuació, hi haurà frita popular i una actuació musicala càrrec d'en Joan Murenu i una colla de gent bona. L'1 de febrer tendrà lloc la vuitena edició del campionat, que comptarà amb la participació de 72 equips i premiarà els millors arrossos de matances del món.

Per primera vegada també es realitzarà una festa solidària a la part nord de Sant Antoni amb una caminada al voltant de sa Talaia, que conclourà amb una paella popular i una festa infantil amb l'objectiu de donar vida i protagonisme a aquesta zona de la vila.

El programa preveu també esdeveniments consolidats com el XXXIXè Festival de Balls i Música el 12 de gener al cinema Regio, el XVIIè Guateque 'Anem de palanca' (18 de gener) o La Movida (8 de febrer) amb la temàtica 'Tribus urbanes'.També repeteix per segon any consecutiu, el 22 i 23 de febrer, el Rock Island Festival, que enguany comptarà amb la participació dels grups nacionals Red Beard, Jodie Cash Fingers i The Soul Jacket, a més de les bandes locals Billy Flamingos i el trio Fat Gumbo Bradley.

Les festes de Sant Antoni acullen altres clàssics com el festival d'estels 'Posa un estel al cel'; la XVIa edició de la tradicional Sant Antoni Rural i la IXa edició del Verro Olímpic, que inclou enguany el primer 'Verro Kids'; la XIXa Marxa cicloturista des Porquet, la caminada nocturna a Santa Agnès 'Anem de lluna i mirem-nos sa flor' o el Survival Zombie.

En l'apartat esportiu, el programa recull activitats com trofeus de karate, judo, pesca o natació, tornejos de petanca, exhibicions de gimnàstica rítmica, el VIIè Trofeu BTT Punta Galera, la festa de motociclisme, l'obert d'escacs o el trofeu de marxa atlètica 'Tolo Torres'.

El regidor de Festes, Miquel Tur, ha destacat que les festes patronals de Sant Antoni volen mantenir "l'esperit especial i participatiu" d'aquest Nadal "amb el propòsit de seguir fent poble", motiu pel qual s'ha dissenyat un programa amb molts esdeveniments per a totes les edats. "Són activitats que poden gaudir tant les famílies amb nens com els joves i la gent més major, motiu pel qual anim tothom de l'illa a venir a Sant Antoni i viure aquestes festes", ha assenyalat.

Per la seua banda, el regidor d'Esports ha explicat que el programa combina esdeveniments festius amb la promoció de l'esport, de manera que al llarg del programa es poden trobar molts esdeveniments esportius gràcies a la col·laboració dels clubs de Sant Antoni. "L'Ajuntament aposta per promocionar l'esport i el divendres farem la recepció als esportistes més destacats de 2019 per premiar el nivell increïble que han demostrat durant tot l'any".

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Programa Festes Sant Antoni 2020
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Data de l'última modificació: dimecres, 8 de gener de 2020


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net