Inicio

L'Ajuntament comptarà amb un pressupost de 28 milions l'any 2020

Torna Imprimiu

El pressupost puja un 4,09 % respecte l'any anterior, i i són els més elevats presentats mai per aquesta institució.


L'Ajuntament comptarà amb un pressupost de 28 milions l'any 2020


L'alcalde de Sant Antoni, Marcos Serra, el regidor d'Economia i Hisenda, Xicu Cardona, i els primer i segon tinents d'alcalde, Joan Torres i José Ramón Martín, han presentat el projecte de Pressupostos Municipals per a l'exercici 2020 de l'Ajuntament de Sant Antoni, que ascendeixen a 28.087.085,17 milions d'euros, un 4,09 % més que l'any anterior, i que són els més elevats presentats mai per aquesta institució.
El regidor d'Economia i Hisenda, Xicu Cardona, ha explicat que els primers pressupostos de la legislatura es caracteritzen per ser «realistes i responsables», ja que garanteixen una estabilitat pressupostària, un control de la despesa i un endeutament zero, i no inclouen inversions que no estiguin compromeses.

Cardona ha assenyalat que les grans inversions són plurianuals, de manera que l'equip de govern ha acordat una inversió global «planificada i estructurada» per als quatre anys de legislatura. En el primer any, el capítol d'inversions és de 5.710.434,35 euros, que es destinaran a una sèrie de projectes «prioritaris, necessaris i molt sol·licitats per la ciutadania», amb especial interès envers les parròquies i barris del municipi. En aquest sentit, ha destacat que algunes de les inversions que preveuen els pressupostos de 2020 són l'embelliment dels nuclis de Sant Mateu i Santa Agnès i l'eliminació de barreres arquitectòniques a Sant Rafel i a Ses Païsses; la finalització i posada en funcionament de les noves dependències de la Policia Local, les obres de millora del camp municipal de Sant Rafel, el projecte de geolocalització o la finalització de la tercera fase i inici de la quarta fase d'eliminació de barreres arquitectòniques.

Així mateix, l'objectiu és poder realitzar durant aquest exercici 2020 els projectes i els plecs tècnics de les inversions de major envergadura que l'equip de govern té previst iniciar durant aquesta legislatura, com ara la construcció d'un auditori municipal, la remodelació de l'antic edifici de l'Ajuntament i el projecte de reconversió i embelliment del nucli antic de Sant Antoni. Per assegurar la redacció d'aquests projectes perquè es puguin executar en aquests quatre anys, s'ha doblat la partida per a l'elaboració de projectes, que passa de 100.000 a 200.000 euros, amb la finalitat de tenir al més aviat possible els plecs per a contractar-los.

Per la seua banda, Marcos Serra ha reiterat que els comptes són «realistes» i ha explicat que no preveu partides que no estiguin compromeses. «A l'apartat d'inversions, només hem inclòs una aportació de 100.000 euros del Consell d'Eivissa, tot i que ja tenim la constància que seran 500.000 euros, de manera que la partida ja està incrementada», ha assegurat Serra, que ha afegit que, a més , devers l'abril de 2020 esperen aprovar un romanent de tresoreria important que es podrà aplicar a projectes financerament sostenibles.

En el capítol de despesa corrent, la partida més important es dedica a Medi Ambient, amb un total de 6.694.000 euros, el que suposa el 52 % de l'pressupost, complint amb una de les prioritats de l'equip de govern de mantenir el municipi net i augmentar els índexs de reciclatge. «La nostra aposta és millorar la neteja, la recollida de residus i el reciclatge, ja que consideram que és la primera promoció i l'aparador del nostre municipi i, per això, hem augmentat la partida dedicada a Medi Ambient amb prop de 200.000 euros», ha indicat Cardona.

Pel que fa al capítol de despeses, la partida de personal s'incrementa un 2,58 % fins a arribar als 7.582.614 euros a causa de la reconversió de nou places que augmenten de categoria amb l'objectiu d'adaptar les places i llocs existents a les necessitats reals de l'organització i per assolir un augment de la productivitat.

El regidor també ha explicat que la partida dedicada a les àrees d'Educació i Cultura (359.200 euros) augmenta en 80.000 euros, especialment, per al manteniment dels centres escolars i l'adquisició de material per a les biblioteques. A més, es manté l'esforç pressupostari tant en les àrees d'Afers Socials (313.944 euros), Joventut (251.850,00) i Esports (234.500 euros) i s'està treballant en millorar les dotacions de personal de tots aquests departaments.

Una de les àrees que es veu reforçada és la de Turisme, que amb una partida de 246.250 euros registra un increment pressupostari de prop de 100.000 euros. «Aquesta àrea ha estat mal dotada i oblidada els darrers anys, però pensam que és vital i estratègica per al municipi, motiu pel qual s'ha realitzat un treball de planificació a llarg termini dels projectes d'aquest Departament», ha assenyalat Cardona, que ha apuntat que l'objectiu és que aquest increment de la partida «es vegi reflectit en una diversificació i un augment important en la qualitat de l'oferta turística de Sant Antoni».

En referència als ingressos, els pressupostos no preveuen cap pujada d'impostos i estimenuna recaptació de 14.010.000 euros per impostos directes, de 650.000 euros per impostos indirectes i 5.959.200 per taxes.

Marcos Serra ha afegit que a més de les inversions incloses en els pressupostos, també es realitzaran una sèrie d'inversions importants en el municipi de Sant Antoni, com les del Consell d'Eivissa amb el projecte de les rotondes de Ses Païsses i la millora de la carretera de Sant Rafel a Santa Agnès, o les de l'empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua, Facsa, que té previst diferents obres de millora de les infraestructures, com la renovació de la xarxa de Ses Païsses i d'alguns carrers de nucli urbà.

Per la seua banda, el primer tinent d'alcalde, Joan Torres, ha detallat les diferents inversions que es realitzaran en el pròxim exercici i ha explicat que en aquests moments estan redactant les bases per a l'adjudicació externa dels tres grans projectes acordats per l'equip de govern per als pròxims quatre anys, en referència a l'auditori, l'antic edifici de l'Ajuntament i la reforma del nucli antic. «Són els primers pressupostos de la present legislatura i compleixen amb l'acord de govern en el qual es va remarcar com a prioritat fer el màxim d'inversions», ha apuntat Torres.

Finalment, el segon tinent d'alcalde, José Ramón Martín, ha assegurat que són uns pressupostos «assumibles i consensuats» i ha destacat que «l'important és que el projecte de quatre anys està planificat perquè a partir de l'any que ve iniciem els grans reptes de la legislatura».

Descàrrega d'arxius

Descargar archivo

Presentació pressupost 2020
Tipo de archivo: PDF | Idioma: Catalán

Arxius relacionats

Documents

Data de l'última modificació: dimarts, 3 de desembre de 2019


Expedició certificats de resident
banner_lineaVerde_dret
Seu Electrònica

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Passeig de la Mar 16. CP 07820 Illes Balears (España)
Telèfon:971 34 01 11 | Fax:971 34 41 75
adreça electrònica:
ajuntament@santantoni.net